Bel ons 020 723 3641

Bert Sterrenburg

Bert heeft ruim 25 jaar ervaring in algemeen en financieel management, waarvan ruim 15 als ondernemende CEO/CFO die bestaansbepalende veranderingen heeft geleid.

Bert Sterrenburg is Associate Partner en een gedreven en energieke verandermanager van de TLA herstructureringsgroep. Bert heeft ruim 25 jaar ervaring in algemeen en financieel management, waarvan ruim 15 jaar als ondernemende CEO/CFO die bestaansbepalende veranderingen heeft geleid.

Bert is bijzonder effectief bij het leiden van ondernemingen en financieel onderbouwde keuzes te maken wat te doen en wat niet. Hij krijgt daarbij mensen mee doordat hij duidelijkheid creëert en mensen zich zich veilig blijven voelen.

Bert heeft naast ervaring bij internationale ondernemingen ruime ervaring met familiebedrijven (o.a. met dochterondernemingen in België). Hij is vertrouwd met veel sectoren zoals logistiek, productie, (groot)handel, energie en zakelijke dienstverlening. In deze sectoren heeft hij aantoonbaar diverse bedrijven kunnen herstructureren, waardoor de bedrijven weer structureel winstgevend werden en herfinanciering buiten Bijzonder Beheer werd gerealiseerd.
Bert luistert en stelt de juiste vragen en valideert en/of herdefinieert daarmee de strategie waardoor duidelijkheid ontstaat en focus mogelijk wordt. Hij kijkt daarbij naar het DNA, de cultuur, het verleden van de onderneming en de wensen van de klanten van de klant van de onderneming. Vervolgens analyseert hij de complexe (business) problemen, lost deze waar mogelijk op en vertaalt deze in overzienbare acties. Daarnaast communiceert hij zodanig met de medewerkers over doelen en prioriteiten, dat zij overgaan tot actie: “Ik heb daarbij het lef om de medewerkers zelf hun oplossingen te laten kiezen waarbij het optimum wordt bepaald over de afdelingen of bedrijfsonderdelen heen. Ik creëer daarbij veiligheid voor de medewerkers, zodat medewerkers ook fouten durven maken”.
Bert begrijpt de noodzaak tot het in balans houden van belasting en belastbaarheid van medewerkers. Dit zorgt voor een zo hoog mogelijke snelheid in het transitieproces zonder dat medewerkers uitvallen. Hij doet zelf ook zijn “fair share”.

Bert is een gedreven en energieke hockeyer, die nog steeds op redelijk hoog niveau en met veel jongere teamgenoten speelt.