Bel ons 020 723 3641

Mark Kuperus

Mark is een ondernemende transitiemanager met focus op resultaat en het reduceren van complexiteit. Hij is een zeer ervaren CFO die is doorgegroeid naar interim CEO/CRO bestuursposities. Mark heeft ook ervaring als toezichthouder.

Mark Kuperus is een gedreven en energieke verandermanager met veel ervaring in transformatieprocessen, zowel bij groei als in herstructureringen. Hij is een authentiek leider die vanuit een sterke financiële achtergrond als CFO is doorgegroeid naar interim CEO/CRO bestuursposities. Hij heeft ruim 30 jaar ervaring waarvan ruim 20 jaar als ondernemende CFO/statutair bestuurder. Daarnaast heeft Mark ook ervaring als commissaris/toezichthouder en kent zo van twee kanten van de tafel de dynamiek van het samenbrengen van schijnbaar tegenstrijdige belangen.

Mark opereert effectief in organisaties die een belangrijke transitie (moeten gaan) doormaken met name in ‘zwaar weer’-situaties. Hij is daarbij scherp gericht op cashflow, marge management en het verbeteren van de (primaire) bedrijfsprocessen door deze effectief en slimmer te organiseren. Hij brengt structuur aan, gelooft sterk in focus, waardecreatie en het reduceren van complexiteit, is resultaatgericht met een hands-on benadering en is daarbij gewend om ook zelf ‘in de modder te staan’, waarmee dynamiek in een organisatie ontstaat.

Met zijn effectieve leiderschapsstijl brengt hij rust, richting en tempo aan. Mark heeft snel inzicht in de problematiek die speelt en is in staat om snel vertrouwen, betrokkenheid en draagvlak te creëren. Hij vindt het belangrijk dat veranderingen worden geaccepteerd en vooral ook beklijven en weet met authenticiteit en benaderbaarheid mensen te inspireren door hen duidelijke opties en oplossingen te bieden. Hij is als teamspeler gericht op samenwerking, maar is zo nodig ook duidelijk: hard op de feiten, zacht op de mens.

Mark is er trots op dat hij als interim CEO in een technisch failliet bedrijf leiding gaf aan een geslaagde turnaround en zo de onderneming in een veilige haven navigeerde, waarbij de continuïteit van het bedrijf werd verzekerd. Dit is hem gelukt door tijdens het proces vooral het vertrouwen te winnen van banken, klanten en leveranciers.