Bel ons 020 723 3641

Robert Steenhof

Robert Steenhof is een verander- en interimdirecteur. Met ruim 30 jaar ervaring in Supply Chain Management ondersteunt hij Raden van Bestuur en investeerders om hun ketens te verbeteren en op die wijze waarde te creëren.

Robert Steenhof is Associate Partner TheLeadershipAdvisory. Als gedreven en energieke verander- en interimdirecteur maakt hij deel uit van de TLA-herstructureringsgroep.

Vanuit zijn sterke basis in Operations en Supply Chain Management ondersteunt Robert Raden van Bestuur en investeerders om knelpunten in de waardeketen op te lossen en op die wijze waarde te creëren. Hij heeft ruim 30 jaar ervaring in Supply Chain Management, waarvan twee jaar als transportspecialist bij McKinsey & Company en zes jaar bij DHL gevolgd door 20 jaar als zelfstandig interimmanager in de sectoren transport & logistiek, pharma, chemie, hi-tech, industriële goederen en afvalverwerking. Daarnaast heeft hij ook ervaring in het bijstaan van managementteams van en investeerders in scale-ups.

Robert heeft een sterke focus op gestructureerde proces- en prestatieverbeteringen en ruime ervaring in het leiden van transformaties om hiermee belemmeringen om te presteren uit de weg te ruimen, met als resultaat meetbare verbeteringen in werkkapitaal, lead time en kwaliteit, de acceleratie van groei, en geborgde verbeteringen in klantrelaties, service-levels en financiële resultaten.

Robert prijst zich gelukkig met het soort opdrachten dat hij heeft mogen uitvoeren – van de turnaround van een telecomdienstverlener in Brazilië tot de opstart en snelle productie scale-up van de producent van een van de Covid-19 vaccins.

Bij zijn reguliere opdrachten maakt hij het verschil door te bouwen op data én de ervaring die al binnen de organisatie aanwezig is. Door deze te verbinden aan zijn expertise en overtuigende executiekracht, met respect voor de mens en met meetbare doelen. Hierbij gebruikt hij zijn gezag en ervaring om, dwars door de silo’s heen, te verbinden, samen te werken, en verworven kennis in de organisatie te behouden.

Robert is een hardloper en heeft interesse in reizen, de natuur, Stoïcijnse filosofie, het menselijk gedrag en specifiek de invloed van angst op menselijk handelen.