Bel ons 020 723 3641

Sander ten Dam

Als ervaren Interim CEO/COO is Sander ten Dam gespecialiseerd in het omzetten van vastgelopen zakelijke complexiteit in mogelijkheden. Zijn aanpak richt zich op het stabiliseren van situaties, het maken van keuzes en het creëren van draagvlak voor deze keuzes, om vervolgens op basis daarvan een solide basis te bouwen en de innovatiekracht effectiever te richten.

Commercieel sterk met goed gevoel voor business development.

Snapt het verhaal dat verteld moet worden en richt de organisatie daarop in.
Met een rijke leiderschap ervaring in digitalisering, data, innovatie en leveren van strategieën in diverse sectoren, komen zijn econometrische opleiding en sterke analytische vaardigheden goed van pas om complexe bedrijfsproblemen te ontrafelen, te doorgronden en te vertalen in organisatorische oplossingen. Zijn uitgebreide ervaring met het sturen van digitale transformaties stelt hem in staat organisaties keuzes te laten maken. Hij heeft gezien wat wel en vooral wat niet werkt en zet deze ervaring in.
Sander heeft deze ervaring opgedaan in verschillende sectoren met uiteenlopende verdienmodellen en contexten zoals media, energie, financiën, fintech, detailhandel en de gezondheidszorg. Hij wordt benaderd door ondernemingen die te maken hebben met significante digitale verschuivingen, een verwarrende marktdynamiek en te traag veranderende bedrijfsmodellen en operationele strategieën waarbij Sander kan helpen de juiste keuzes te (bege-)leiden. Hij weet hoe hij veranderingen zo kan leiden dat de noodzakelijke aanpassingen optimaal kunnen worden benut en vooral de werknemers hierin mee kunnen. Hij heeft leidinggegeven aan deze processen en ondernemingen geholpen om zich zo te herorganiseren dat zij deze veranderingen leerden te beheersen en zelfs in hun voordeel hebben weten om te zetten.
Zijn hands-on leidinggevende stijl is gebaseerd op het stellen van de juiste vragen, het uitvoeren van grondige financiële data-analyses en het snel verkrijgen van diepgaand inzicht in de situatie om stabiliteit te bereiken. Sander straalt daarbij niet alleen ‘standvastige kalmte’ uit, maar staat ook bekend om de dynamische energie die hij in zijn rol injecteert. Zijn vermogen om een team te inspireren en te motiveren is onmisbaar in tijden van verandering en uitdaging. Hij weet de organisatie mee te nemen, ook wanneer onpopulaire maatregelen genomen moeten worden. Transparantie, begrip en het creëren van draagvlak zijn belangrijke onderdelen van zijn effectieve stijl.

Wij maken het verschil!