Bel ons 020 723 3641

Assessments, ontwikkeling en begeleiding

Een van de door ons toegepast technieken is HOGAN. Deze assessment methodiek wordt in 56 landen gebruikt om leiderschapspotentieel en -gedrag te kunnen meten en voorspellen. Meer dan de helft van de Fortune 500 organisaties werkt met deze beproefde methodiek waarmee een solide benchmark kan worden gedaan.

Grondig assessment

Benoemingen in topfuncties worden nog te vaak gedaan op basis van intuïtie en het ‘goede gevoel’, zonder grondig assessment. Volgens Hans Langeveld en Monique Gerrits is dit een onnodig gemiste kans.

Ze benadrukken dat het belangrijk is om risico’s en ontwikkelpunten van leiderschap tijdig te kennen om teleurstellingen te voorkomen. Internationaal onderzoek toont aan dat 40% van de extern aangestelde bestuurders binnen 18 maanden niet goed of onvoldoende functioneert. Een assessment kan dit voorkomen door meer inzicht te hebben op potentiële risico’s van gedrag en stijl. Of het identificeert juist onbenutte eigenschappen. Het besef hiervan vermindert risico’s op basis van wetenschappelijk gevalideerde tests. Niet zozeer om te selecteren maar om te ontwikkelen en van goed naar beter te gaan.

Van goed naar beterWij toetsen niet om te selecteren maar om een objectief inzicht te krijgen in je ontwikkelmogelijkheden

Voor zowel de organisatie als het team of het individu geeft een assessment goed inzicht in risico’s en te ontwikkelen attributen. Wij zetten de Hogan Assessment methodiek niet in als selectie assessment maar als ontwikkelinstrument.

Hoewel persoonlijkheid niet veranderd kan worden, kan gedrag wel tot op zekere hoogte aangepast worden en ook veel effectiever worden ingezet, met het besef hoe een bepaald aspect scoort. Het objectieve beeld dat een assessment oplevert, stelt bestuurders en kandidaten voor executive posities in staat om te beslissen of ze de reis samen willen aangaan of de juiste ambitie hebben.

Monique Gerrits | Associate Partner