Bel ons 020 723 3641

Loopbaanbegeleiding

Een vervolgstap maken in je loopbaan? Of wil je juist eens iets heel anders? Ben je vastgelopen in -wat wij noemen-  de loopbaanfuik? De loopbaanbegeleiders van TheLeadershipAdvisory helpen je op weg naar een welbewust gekozen vervolgstap in je carrière.

Voorkom de loopbaanfuik

Stel jij jezelf om de paar jaar de vraag: ‘Zit ik met mijn carrière nog waar ik wil zitten? Weet ik waar ik wil uitkomen?’ 

Of begint je werk repetitief of saai aan te voelen? Mis je de motivatie? Heb je het gevoel dat je vastzit in je huidige functie en zijn de aangeboden stappen meer zijwaarts gericht? Misschien komen je eigen interesses en waarden niet meer overeen met de doelen en waarden van het bedrijf of de sector waarin je werkt.

Mogelijk ben je beland in de loopbaanfuik, een fenomeen waarin zelfs de meest ervaren executive komt vast te zitten in de huidige functie of op hetzelfde functieniveau. Veel executives zien leiderschap en veranderkracht als belangrijke thema’s en passen dit effectief toe in hun eigen organisatie. Maar tegelijkertijd vinden ze het lastig om toe te passen op de ontwikkeling van hun eigen loopbaan. ‘Wat zijn mijn drijfveren? Wat wil ik echt? En hoe maak ik dan de meeste impact?’

Pak de regieVraag advies aan onze loopbaanbegeleiders

"Ik word alleen maar gevraagd voor posities in de sector waar ik juist na 20 jaar uit wil. Hoe kom ik van die rails af?"

Om je drijfveren goed te pitchen in een sollicitatiegesprek blijkt voor veel mensen in de praktijk erg moeilijk. Daar moet ik vaak bij helpen.

Jos Hessels | co-founder

BegeleidingWe helpen graag met de weg plaveien naar de volgende stap in je loopbaan

De loopbaanpiramide

Een situatie die veel executives tegenkomen in hun carrière is het principe van de loopbaanpiramide.

Onderaan de piramide, toen je je loopbaan begon, was de keuze breed en lagen veel mogelijkheden in het vooruitzicht. Je kwam hoger in de piramide, had succes en je dacht op basis van het succes dat vanaf nu steeds meer mogelijkheden zouden komen. Dat was ook zo maar tegelijk werd de piramide smaller en was de concurrentie van collega’s op hetzelfde niveau sterk. Want zij zijn minimaal zo goed als jij en de verschillen zijn vaak klein. Eigenlijk werd jouw wereld in de loop van de tijd kleiner terwijl je andersom verwachtte.

Veel posities die je vroeger ambieerde, wil je nu niet meer. Daardoor zijn er steeds minder mogelijkheden waar je je op zou willen richten: de paradox van de loopbaan piramide.

Herkenbaar? De loopbaanbegeleiders van TheLeadershipAdvisory helpen je graag op weg.

Al eens van de omgekeerde sollicitatie gehoord? Lees het FD artikel waarin Jos Hessels zijn methode toelicht.