Bel ons 020 723 3641

Onboarding en offboarding

Uit onderzoek blijkt dat van buiten benoemde kandidaten zich onvoldoende adequaat voelen voorbereid op de nieuwe rol en context. Tijdens de door ons op maat afgestemde onboarding wordt de executive begeleid in de nieuwe rol en context. Het programma beoogt de leiderschapsstijl af te stemmen op de organisatie. 

Belangrijk: een goede onboarding

Onderschat het belang van een goede onboarding niet. Immers, zelfs de kandidaat waar iedereen op voorhand met overtuiging toe besluit, geeft geen onmiddellijke garantie op ‘lukken’. 

Daarom maken wij mogelijke aandachtspunten van de kandidaat binnen de context van de opdracht inzichtelijk en minimaliseren wij zo de kans op een uiterst kostbare ‘derailment’ van de nieuwe kandidaat.

De combinatie van deze ‘onboarding’ dienst met de dienstverlening van Executive search gaat aanzienlijk verder dan de veelal transactionele en klassieke benadering van alleen het opstellen van een lijst met kandidaten.

PIETERCORTENBACH

Voorkom derailmentOnboarding maakt van de outsider een insider.

Een goed proces van offboarding ondersteunt de belangen van zowel de organisatie als de vertrekkende executive. Het behelst het zorgvuldig omgaan met beider belangen en reputatie.