Bel ons 020 723 3641

Jos Hessels

Jos Hessels is co-founder van de TheLeadershipAdvisory en Board room adviseur, Executive Coach en Councellor van interim opdrachten. Zijn talent: verbinding maken en onderhouden. Zijn handelsmerk: vertrouwen en discretie.

Als executive coach maar ook als adviseur pakt Jos een rol waarin leiders weten dat ze openhartig kunnen zijn. Zijn talent: verbinding maken en onderhouden. Zijn handelsmerk: vertrouwen en discretie. De markt waarin hij opereert is zo klein en exclusief, dat je je geen misstap kunt veroorloven. Jos Hessels snapt de persoon van de leider, diens dilemma’s, de processen en de dynamiek in de boardroom. Zijn mooiste momenten: aha-erlebnissen delen en daardoor een significante bijdrage leveren waarmee hij leiders en organisaties verder helpt. 

Statuur 
Als Rotterdamse econoom uit een Wassenaars gezin was Jos Hessels voorbestemd om baas bij een groot bedrijf te worden. Liefst internationaal. Hessels: ‘Dat gaf statuur in de wereld waarin ik ben opgegroeid.’ En hij ging er ook voor: Shell, Pakhoed en Ryder Logistics (USA). Auto met chauffeur en alles wat daarbij hoort. Maar na een sabbatical met zijn gezin in 2002 op zijn 46e en een ervaring op de top van een hoge berg, koos hij voor een andere weg die ‘helemaal zijn ding’ werd. Die weg leidde via Boer & Croon naar The Leadership Advisory.

Juist ook bij de corporates moet je met mensen kunnen omgaan. Dat paste zeker bij Jos en hij is er bij Shell, Pakhoed en Ryder ook mee omhoog geklommen. Maar powerplay om naar de absolute top door te stoten lag hem minder. Om daar te komen, moet je een bepaalde machtsuitstraling hebben. Hessels: ‘In mijn coachings noemen we dat power. Dat klinkt negatief, maar het is positief: goed kunnen beïnvloeden.’ 

Als executive coach en adviseur kan hij heel goed luisteren en reflecteren op wat hij hoort vanuit zijn ervaring en wat hij ziet in bedrijven in Nederland en daarbuiten. Op een prettige manier: ‘Ik ben niet bedreigend en creëer een veilige en positieve sfeer.’ Hij zoekt nooit dwangmatig naar de ‘Ik creëer een veilige en positieve sfeer’ en komt niet om te pleasen. Hessels: ‘Ik zoek vooral haakjes. Zo’n haakje vergroot ik dan uit en dan moet mijn gesprekspartner er zelf over nadenken wat hij of zij met mijn advies doet. En in negen van de tien gevallen word ik dan gebeld.’